Rajská s tarhoňou

11.02.2018

Co budeš potřebovat:

4 rajčata

1 cibulku

1 hrst tarhoni 

olej

rajčatový protlak

3 bobkové listy, hřebíček, nové koření, pepř, třtinový cukr, bazalka, skořice

Já miluju rajskou. Takže jsem si našla způsob jak ji nezhušťovat klasickou moukou s vodou, ale místo záklešky tam dáme tarhoňu a ta nám to krásně zahustí. Kdo nemusí tarhoňu, může dát ovesný vločky nebo jinou těstovinu. 

Takže si  na oleji nebo kokosáči orestujeme hezky cibulku. Jakmile máme cibulku orestovanou, tak přidáme na čtvrtky narkájená rajčata. Můžeme přidat i klidně dvě lžičky rajčatového protlaku. Promícháme a přidáme všechno koření. Je potřeba, aby se trošku rozvonělo. S kořením přidáme i lžičku třtinového cukru. Necháme malinko zkaramelizovat a až teprve teď přidáme vodu. Necháme tak 20minut povařit a celou polévku zcedíme a propasírujeme přes sítko. 

Polívku dáme zpět na sporák a dochutíme. Sůl, pepř, cukr.. já vždycky přidám skořici, protože to prostě MILUJU! :D 

Jakmile jsme s chutí spokojení a polévka nám vře, přidáváme tarhoňu. Zmírníme plamen a vaříme, dokud není tarhoňa měkká. Pozor, musíme docela často míchat. Jelikož se to rádo připaluje. Během vaření tarhoni se nám polívka hezky zahustí no a my máme hotovo. Na talíři můžeme ozdobit čerstvou bazalkou. 

Dobrou chuť!