Kuřecí steak a hráškovobramborová kaše

11.02.2018

Na 4 porce budeš potřebovat:

4 kuřecí prsa

bazalku, rozmarýn

olej, sůl, pepř

5 větších brambor

půl sáčku mraženýho zelenýho hrášku

mlíko

máslo


Začneme tím, že si namarinujeme prsa v bylinkách a dáme odpočívat do ledničky. 

Oškrábeme si brambory a dáme klasicky vařit akorát do vody přidáme ještě cca 1dcl mléka. Celá kaše je pak lepší. 

Jakmile jsou brambory polotvrdý, přidáme hrášek a dovaříme brambory spolu s hráškem do měkka.

Zcedíme. 

Do hrnce s bramborama a hráškem dáme pár plátků másla a necháme ještě chvilku pod pokličkou. 

Kaši děláme tak, že prvně brambory s hráškem pomačkáme šťouchátkem na brambory a pak až mixujeme. Mixujeme klasickým mixerém, né tyčákem, to by jste měli z brambor hmotu připomínající lepidlo né kaši.

Ohřejem si mlíko tak aby jste v něm udrželi prst. 

A teď začneme mixovat brambory s hráškem, postupně přidáváme mléko a případně i máslo. 

Dochutíme solí. 

Jestli někomu vadí šlupky od hrášku tak si pyré může propasírovat.

Jakmile máme kaši hotovou, necháme rozpálit pánev a vytáhneme kuřecí steaky z ledničky. 

Opečeme steaky a necháme je ještě chvilku odpočívat na pánvi. Můžeme na každý steak přidat plátek másla. A máme hotovo. 

Dobrou chuť!