Dýňovej cheesecake

17.02.2018

Co budeme potřebovat:

1 dýni Hokaido

špetku kurkumy

perníkový koření

mletou skořici

datlovej sirup

500g tvarohu nebo sejru Philadelphia

2 vajíčka

200g žervé

třtinovej cukr podle chuti

250g sušenek

200g másla

olej

Dlouhou dobu jsem nevěřila, že dýně v cheesecaku může bejt dobrá. Fakt ne. Pak jsem jednou v cukrárně ochutnala dýňovej koláč a nápad na dýňovej čízkejk byl na světě. Takže jdeme na to. 

Rozehřejeme si troubu na 160°C.

Než se vrhneme na korpus, musíme prvně nachystat dýňovej základ, ten uděláme tak, že očistíme dýňi, nakrájíme na kostky a rozprostřeme na plech vyloženej pečícím papírem. Dýňi pokapeme olejem, posypeme třtinovým cukrem, skořicí a perníkovým koření. Upečeme ji v troubě do měkka a pak rozmixujeme.  

Teď korpus. Rozdrtíme si sušenky, zalijeme je rozpuštěným máslem a vymáčkáme do kulatý vysoký formy na dorty. Dáme do trouby na cca 10-15 minut upíct. 

Tvaroh/Philadelphii a žervé prošleháme s vajíčkama. Postupně přidáváme cukr/datlovej sirup a dýňový pyré. Jakmile máme všechno prošlehaný, ochutnáme a dochutíme. Můžeme klidně zakápnout troškou citrónový šťávy. 

Tuhle směs nalejeme na korpus. Uhladíme a dáme péct cca na 1 hodinku. 

Jakmile je cheesecake upečenej, necháme ho vychladnout a máme hotovo. Můžeme ho nechat klidně jen tak bez ozdobení. Já ho na týhle fotce ozdobila zkaramelizovanýma jablíčkama, datlovým sirupem, rozdrcenýma sušenkama a pekanovýma ořechama. 

Dobrou chuť!