Bramborový Quiche

13.10.2018

Co budeš potřebovat:

5 středních brambor

4 vajíčka

1 smetana 33%

mix sýrů (niva, cheddar, mozzarella, parmezán)

šunku od kosti cca tak 5 plátků

tymián - množství podle toho jak moc to chcete mít tymiánový, když nemáte tymián zkuste rozmarýn

muškátový oříšek

sůl, pepř

ghíčko (přepuštěný máslo)

Nejprve vymažeme kulatou formu ghíčkem/máslem a předehřejeme troubu na 200°C. Oloupeme brambory a na struhadle je nastrouháme na tenké plátky. Brambory osolíme, opepříme a přidáme tymián. Plátky brambor dáme do zapékací misky tak jako byste vymačkávali těsto - na dno a do krajů. Dáme péct na cca 15 min. 

Mezitím si  nachystáme náplň. Ve velké míse si rozšleháme vajíčka se smetanou. Osolíme, opepříme, přidáme zase tymián a špetku muškátového oříšku. 

Vytáhneme bramborovej korpus z trouby, přidáme na kousky natrhanou šunku a sýry. Vše zalejeme vajíčkama se smetanou a dáme zapéct ještě na dalších cca 15-20 min. 

Solení regulujte podle typu použitejch sejrů. Pokud budete používat sýry méně slané jako například mozzarellu, klidně osolte víc.  

Hotovo! 

Dobrou chuť!