10 minutová rajčatová salsa

16.02.2018

Co budeš potřebovat:

4 rajčata

1 lžičku třtinovýho cukru

hrst lístků bazalky

2 stroužky česneku

sůl, pepř

olej

Tohle je super rychlej recept. Takže pokud právě nestíháš, nebo se ti nechce dlouho vyvařovat, tak tohle je recept právě pro tebe!

Nejdřív si umyjeme rajčata a lístky bazalky. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a dáme do mixéru. Přidáme k nim dva stroužky česneku a všechno pořádně rozmixujem.

Rozehřejeme si pánev. Jakmile je pánev rozhřátá, dáme na ni olej a hned dáme i hrstku bazalkových lístků posekaných na drobno.

Bacha, bude to trošku prskat. Tohle je hodně důležitej krok, protože si v minutě uděláte vytuněnej bazalkovej olej.

Teď přichází na řadu pan třtinový cukr. Dáme jednu lžicku cukru do pánve a necháme z něj udělat super dobrej bazalkovej karamel.

Jakmile máme zkaramelizováno, přidáme pomletý rajčata s česnekem. No a máme skoro hotovo, ještě necháme pár minut svařit a dochutíme pepřem, solí, případně ještě pár lístkama bazalky. A je fakt hotovo :)

Můžeme podávat s nokama, těstovinama, použít jako salsu na pizzu, na slaný šneky atd.

Komu by to připadlo málo, tak já si občas k tomu dám vajíčko uvařený na tvrdo nebo klasický sázený vejce.

Jo a taky je to výborný s kupou parmazánu!

Tááákže ... dobrou chuť!